OBIĐENI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI TRGA GOLOOTOČKIH ŽRTAVA

Četvrtak, 09.01.2013.godine – Predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović i predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad dr Miodrag Đurović sa saradnicima obišli su početak radova na rekonstrukciji Trga Golootočkih žrtava.

Tim povodom, Predsjednik Opštine je izrazio zahvalnost donatorima tehničkog projekta rekonstrukcije, kompaniji ING-Invest iz Danilovgrada i vlasniku Veselinu-Batu Raduloviću te arhitektama Iliji Raduloviću i Davoru Raspopoviću, uz zadovoljstvo što je izvođač radova JP „Komunalno“ Danilovgrad imajući u vidu da su završetkom radova na rekonstrukciji Trga 9.decembar pokazali kapacitet za izvođenje ove vrste građevinskih radova.

Prisutne je sa elementima projekta informisao Glavni urbanista arh Vasilije Vasko Otašević koji je istakao da će se u postojećim gabaritima Trga (cca 1.800 m2) izvršiti temeljna rekonstrukcija podloge, uz zahvate i na okolnom urbanom imobilijaru. Sve to će dati Trgu novo, savremeno ruho i učiniti ga prijatnijim mjestom za boravak, okupljanje i druženje, naročito mladih generacija. On je napomenuo da će se korišćenjem prirodnih materijala dodatno naglasiti arhitektonsko rješenje rekonstrukcije, što će urbano jezgro grada učiniti prepoznatljivim.