Potpisan ugovor za izgradnju i opremanje dječijeg vrtića na Starom aerodromu

U petak, 24. februara 2017. godine, potpisan je Ugovor za izvodjenje radova na izgradnji vrtića sa opremanjem na Starom aerodromu u Podgorici.

Izvođač radova je  Konzorcijum “Gradnja -promet” d.o.o. Danilovgrad, i “Met&Alu Plast” d.o.o iz Danilovgrada, a  ugovorena vrijednost radova iznosi 2.745.754,65 €,  dok je ugovoreni rok za izvođenje radova 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Lokacija za izgradnju objekta dječijeg vrtića nalazi se na urbanističkoj parceli UP 2090/975, u zahvatu Izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana „Konik – Stari Aerodrom“ u Podgorici.

Objekat vrtića je spratnosti prizemlje i sprat, bruto površine 2.999,82 m2, za smještaj 343 djece.

U objektu su sljedeći sadržaji: 8 radnih soba za jaslene grupe, 12 radnih soba za grupe vrtića, 8 kancelarija, biblioteka, fiskulturna sala, prostorije za trijažu, prostorija za preventivnu zdravstvenu zaštitu i ostale prateće prostorije. U sklopu objekta je i centralna  kuhinja po HACCP standardima kapaciteta za 3000 djece ( tri oboka dnevno),  koja će zadovoljiti potrebe na nivou Javne ustanove „Đina Vrbica“,  kao i vešeraj za potrebe 3000 djece  sa svim pratećim sadržajima.

U sklopu uređenja terena je prilazni pješački plato od štampanog betona, dvorišne staze i platoi za igru djece sa pratećim mobilijarom.

Projektnu dokumentaciju je izradilo  preduzeće ˝Ing Invest˝ doo iz Podgorice, a reviziju projekta izvršio je JU „Institut za razvoj i istraživanja u oblasti zaštite na radu“ iz Podgorice. Stručni nadzor nad izvođenjem radova  vršiće  Ing invest” doo i  „PlanPlus” doo iz Podgorice.

Izgradnja vrtića se finansira iz sredstava kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB).

 

http://www.djr.gov.me/vijesti/169778/Potpisan-ugovor-za-izgradnju-i-opremanje-djecijeg-vrtica-na-Starom-aerodromu.html?alphabet=lat